El sector de l’oci nocturn està convençut que amb la fi del toc de queda, la matinada de diumenge, proliferaran les festes il·legals i les botellades “molt més del que ho han fet fins ara”. En un comunicat, la patronal Spain Nightlife també creu que serà “impossible” que els cossos i forces de seguretat ho puguin controlar. De fet, tant el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, com el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, han reconegut que no podran arribar a tot arreu.

El sector culpabilitza d’aquesta situació la manca d’oferta d’oci nocturn “legal i controlat”, i pronostiquen que aquesta situació provocarà un increment dels contagis i de la pressió hospitalària. En aquest sentit, tornen a fer una crida tant al Govern espanyol com a les comunitats autònomes perquè deixin sense efecte l‘ordre ministerial de l’agost del 2020 de tancament de l’oci nocturn.

Els locals són espais segurs

La patronal considera que els resultats del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi fa un mes, on només dues persones es podrien haver contagiat, corroboren que “ha arribat l’hora d’una desescalada efectiva dels locals d’oci nocturn”.

El sector creu que els test previs, una aplicació amb codis QR compatible amb la vacuna, i els aparells de desinfecció de l’aire i les superfícies, poden fins i tot millorar la seguretat que es va oferir en el concert del Palau Sant Jordi. En qualsevol cas, els locals d’oci nocturn ofereixen una seguretat, diuen, molt superior a la que existeix en festes il·legals i botellades. Un fet que, afirmen, quedarà demostrat en la prova pilot que la FECASARM està preparant en locals d’oci nocturn de Barcelona, i també en la que es farà a Eivissa.