Cinc policies més investigats per l'1-O

Les declaracions dels vuit inspectors en cap de la Policia Nacional que van dirigir la intervenció l’1 d’octubre a Barcelona es tornen a endarrerir. Primer havien de declarar el 9 i l’11 d’octubre i, després, es van assenyalar per al 24 i 25 del mateix mes. Ara, però, quan queden pocs dies per conèixer la sentència del procés, el jutge ha assenyalat una trcera data: el 5 i el 9 de desembre.

El motiu que ha obligat a posposar dues vegades les compareixences ha estat l’Advocacia de l’Estat, que defensa part dels 50 policies investigats. El lletrat ha demanat al jutge canviar les dates perquè per aquests dies tenia previstos altres assenyalaments.

Per les acusacions, els interrogatoris d’aquests vuit comandaments són clau per a la investigació de les càrregues perquè són els màxims comandaments que hi va haver sobre el terreny i els que van dirigir la intervenció policial als 27 col·legis electorals de Barcelona. A través d’ells, els advocats volen esbrinar si van va donar les ordres de carregar o els les van donar altres comandaments a qui volen identificar.

Per això, el jutge va demanar a l’Estat informació sobre la cadena de comandament i ha citat com a investigats 28 càrrecs intermedis que també poden donar informació sobre les ordres del dispositiu policial a Barcelona.