Representants veïnals de Sant Martí denuncien l’augment d’assentaments de barraques al Parc i la Llacuna del Poblenou, principalment a la zona compresa entre l’avinguda Meridiana i els carrers d’Almogàvers i Sancho de Ávila. Diuen que molts es generen quan altres campaments propers són desallotjats. I alerten que generen inseguretat entre el veïnat. Per això, reclamen a l’Ajuntament una actuació integral per solucionar una situació que consideren insostenible.

Problemes de convivència

Des de la plataforma Comissió degradació i convivència 22@, els veïns alerten que l’increment d’assentaments genera problemes de convivència. “El perfil d’algunes de les persones que estan en aquests assentaments és un perfil agressiu. Hi ha violència, hi ha atracaments, intents de violació, hi ha drogues”, assegura un integrant de la comissió.

Els veïns expliquen que cada cop que es desallotja un assentament, se’n forma un altre. Per exemple, a l’avinguda Meridiana, entre els carrers d’Almogàvers i Sancho de Ávila, ara hi ha tres campaments relativament nous, que s’han creat després que se’n desallotgés un altre de més gran. “El que fan és buscar l’entorn de l’assentament d’on han sortit, ubicar-se una altra vegada”, expliquen, “aleshores el problema es desplaça 50 o 100 metres d’on estava l’altre assentament. Per tant, el problema és el mateix per tot el barri.”

Solució integral

Per això, des de la comissió demanen a l’Ajuntament una intervenció integral per solucionar la situació i que ofereixin, també, alternatives reals a les persones dels assentaments. Han presentat 150 instàncies en representació, diuen, d’uns 700 veïns. I estan en espera de rebre una resposta.