El Saló Eròtic de Barcelona ha tancat l’edició del 2019 amb més de 25.000 espectadors. Els organitzadors consideren que el públic ha reafirmat la nova aposta del certamen, un nou model que es va iniciar el 2018 “més feminista, inclusiu, obert, reflexiu i entretingut” en el qual “entreteniment i aprenentatge van de la mà”. En un comunicat, la direcció del saló es mostra satisfeta i assegura que “el ‘divertimento’ i les ganes de passar-ho bé, com passa amb el sexe, poden conviure amb les ganes d’aprendre coses noves.”

Aquest any, el Saló Eròtic ha programat 430 activitats en quatre dies (del 3 al 6 d’octubre). Segons la direcció, les activitats més sol·licitades han estat els espectacles, les conferències, l’espai dedicat al sexe tàntric i el microteatre; també l’espai Toca-toca, una aula amb tallers educatius, interactius i participatius que “han permès als espectadors poder experimentar coses noves.”

Públic femení i parelles

Pel que fa a l’oferta formativa —que s’ha doblat amb més de 100 sessions—, les conferències més concorregudes han estat les impartides per Luis Pardo sobre sexe hipnòtic, la de Mistress Minerva sobre iniciació al BDSM i les xerrades sobre empoderament personal. La portaveu del Saló, Noemí Casquet, diu que l’edició d’aquest any “ha estat un somni fet realitat perquè hi ha un reclam de la societat pel que fa a educació sexual” i creu que actualment el Saló Eròtic de Barcelona és “l’esdeveniment és important que es fa actualment a Espanya en aquest àmbit.”

El certamen informa que el dia amb major nombre de visitants va ser dissabte, amb més de 10.500 espectadors. Tot i que el nombre de visitants ha baixat respecte a l’any passat, s’ha mantingut la tendència a l’alça del públic femení, sobretot jove, i les parelles.