El Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, que investiga les càrregues de l’1-O, vol saber qui són els màxims comandaments que l’1 d’octubre del 2017 van dirigir l’operació policial a Catalunya, el que es coneix com a ‘cadena de comandament’.

Per això, ha acceptat la petició de l’Ajuntament, que exerceix d’acusació popular, i ha demanat a la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior i a la Policia Nacional que els identifiqui i li aporto un informe. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, celebra la decisió que demanaven des de l’inici de la instrucció ara fa dos anys.

En la mateixa interlocutòria, també ha demanat les actes de les reunions prèvies que van fer per planificar el dispositiu i informació sobre el conegut com a “Gestor de eventos”, que és l’aplicatiu en què els diferents cossos policials es van comunicar al llarg de la jornada.

Mentre es resolen aquestes peticions del jutge, els propers a declarar com a investigats són els vuit responsables de la intervenció que es va fer a cada col·legi de Barcelona. Són comandaments importants, tot i que ara el jutge ja ha fet el primer pas per saber qui estava just per sobre d’ells i per tant qui són els principals responsables de les càrregues.