El nou Port Olímpic ja s’obre al públic com un dels escenaris de la setmana del Decenni de l’Oceà de la Unesco, que se celebra del 8 al 12 d’abril. Concretament, el renovat moll de Mestral s’ha estrenat amb un espectacle de circ i teatre, però també acollirà cicles de conferències i propostes socials i culturals sobre el vincle amb el mar. La cimera mundial dels oceans reuneix la comunitat científica internacional a fi d’abordar els reptes per fer una gestió responsable del mar amb l’horitzó de l’any 2030.

La directora del Port Olímpic, Olga Cerezo, apunta que acollir les activitats d’aquest congrés constata la transformació d’un port més obert als ciutadans, compromès amb la preservació dels oceans i el medi ambient: “Aquest congrés confirma que la transformació ja és palpable“. El canvi ha deixat enrere les discoteques i els locals d’oci nocturn que hi havia.

Un port compromès amb la divulgació marina

Durant el congrés es faran debats i activitats per conscienciar sobre la salut del fons marins i recuperar-los, i, en aquest context, apunten que les ciutats costaneres tenen el compromís de fer petites accions.

En el cas de Barcelona, una d’aquestes accions és la d’instal·lar biòtops —o esculls— al dic de Recer, explica Cerezo. De fet, fa poques setmanes es van col·locar aquest elements submarins perquè hi pugui haver vida subaquàtica a l’entorn del dic.

Dic de Recer

Un ‘btv directe’ tancarà la setmana dels oceans

Amb motiu de la setmana dels oceans, betevé oferirà un programa especial ‘btv directe’ divendres, 12 d’abril, a les 12.30 h, amb connexions a diferents punts de la ciutat i també al Centre de Convencions, punt neuràlgic de la Conferència del Decenni de l’Oceà de la Unesco.