Aquest dissabte fa cinc anys de l’estrena de la Gran Clariana del Parc de les Glòries, tot i que no se’n va fer una inauguració perquè ara fa cinc anys s’havia entrat en període electoral de les municipals del 2019.

“Res a veure respecte a com era fa 10 anys”

L’opinió entre els veïns és unànime: “No té res a veure com és aquest espai ara a com era fa 10 anys“. Bona part dels usuaris admeten que han incorporat aquest parc en les seves opcions de lleure a l’aire lliure. I la prova n’és que aquest dissabte, com és habitual, desenes de persones han celebrat plegades efemèrides familiars o amb amics.

Adeu a la frontera

La valoració en la mateixa línia l’ha feta l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa. Una portaveu de l’entitat, Rosa Maria Sancho, ha destacat que el gran canvi ha estat la pacificació, perquè abans, recorda, “era un no parar de cotxes” que circulaven per l’anella viària.

L’entitat veïnal destaca que l’actuació de què fa cinc anys que gaudeixen ha suposat una bona connexió entre barris que estaven separats, mentre que ara, celebren, permet noves relacions socials i personals.

Confien que es mantinguin els calendaris

Tot i que la Gran Clariana ja està consolidada, bona part dels veïns i dels usuaris que en gaudeixen confien ara que passi el mateix amb la resta del projecte que, globalment, ha de rubricar aquesta transformació urbana.

En aquest sentit, l’AV Clot – Camp de l’Arpa confia que “cap excusa política no interfereixi en els calendaris” que, ara per ara, situen l’estrena del jardí circular i la nova àrea infantil a finals del 2025.

Estació intermodal

L’altre dels puntals del projecte de transformació a les Glòries és la creació d’una estació intermodal que unirà les línies del Trambesòs amb la connexió fins a Verdaguer —amb l’estrena del primer dels trams per la Diagonal— amb l’estació de l’L1 del metro —estrena d’accessos— i les línies del bus urbà que hi fan parada.