L’entitat veïnal SOS Besòs denuncia que almenys quatre pisos del barri van rebre l’impacte de bales perdudes durant la matinada d’aquest dijous. Des de l’associació asseguren que podria ser conseqüència d’un enfrontament entre grups i alerten d’un augment de la inseguretat a la zona, molt propera a la Mina, on la setmana passada va resultat ferit un home amb arma de foc.

La policia ha obert una investigació

Els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació tot i que de moment encara no en poden determinar les causes. Fonts policials reconeixen, però, que tenen constància de diversos trets al barri del Besòs durant la matinada de dijous, vora les 0 h, i reconeixen que fins i tot s’han trobat restes de beines a la zona.

“Trets en ràfega de matinada”

Un dels veïns afectats, que prefereix mantenir l’anonimat, assegura que va descobrir els impactes al matí següent quan uns veïns el van alertar que s’havien sentit diversos “trets en ràfega de matinada” en una zona molt propera. “Vaig descobrir que la bala m’havia trencat el vidre, la mosquitera, la cortina, la paret i, fins tot, un quadre“, explica.

La bala en si, però, la van trobar els Mossos d’Esquadra quan posteriorment hi va anar un equip de la científica. El veí puntualitza que la mateixa policia li va assegurar que “hauria pogut passar una desgràcia si no hagués estat adormit”.

“No es poden normalitzar escenes així”

Des de l’associació de veïns SOS Besòs, Teresa Pardo assegura que aquesta situació és insostenible i reconeix que els veïns tenen por. Pardo explica que no es poden normalitzar escenes així i demana que s’implementin mesures urgents per augmentar de seguretat al barri.

De fet, reconeix que una de les places properes al lloc dels fets, molt utilitzada pels infants que hi juguen fins tard al vespre, aquests últims dies està totalment buida perquè les famílies se senten insegures.