La tradició mana que per arrencar l’any que comença cal fer-ho amb festa envoltats d’amics, familiars o altres éssers estimats. Com cada nit de Cap d’Any, Barcelona ha donat la benvinguda al nou calendari amb una celebració a l’avinguda de la Reina Maria Cristina que ha aplegat 94.000 persones. Moltes d’elles estrangeres però també barcelonins que no hi havien assistit mai. La xifra és superior a la de l’any passat, quan hi van participar 80.000 persones. Una part dels assistents ha portat raïm per no faltar a la tradició a les 12 h de la nit, malgrat no ser a casa. L’espectacle ha suposat diverses afectacions al trànsit i als vianants durant les hores prèvies.

El muntatge artístic ha durat 24 minuts i ha estat a càrrec de la companyia francesa Groupe F. Una festa de pirotècnia, dirigida per Cristophe Berthonneau i amb música original del creador sonor Scott Gibbonsper. L’espectacle s’ha creat expressament per a aquesta ocasió i partia de la tradició de menjar els dotze grans de raïm per celebrar l’entrada del nou any. Ha combinat l’actuació de quatre actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, els efectes pirotècnics i les videoprojeccions.

Amb l’entrada dels primers minuts del 2019 s’ha donat inici a moltes celebracions especials. Milers de persones han seguit la festa al llarg de la nit tal com es fa habitualment. Una jornada nocturna festiva per a la qual la ciutat s’ha preparat amb força, reforçant els serveis de neteja i seguretat, a més de mantenir el metro en funcionament tota la nit.

De tota l’oferta per gaudir d’aquesta nit especial, una possibilitat ha estat el sopar al Casino l’Aliança del Poblenou, on s’hi han aplegat 200 persones. A banda dels àpats, la nit ha estat acompanyada de música en directe després de les campanades.

Un dels clàssics per a la nit de Cap d’Any, sobretot entre els joves, és el Poble Espanyol. Com sempre, ha estat un de les opcions més escollides per barcelonins i estrangers per celebrar l’arribada del 2019.

Les celebracions han acabat amb la sortida dels primers rajos de sol i amb les xurreries de la ciutat funcionant a tota velocitat per atendre els primers compradors del 2019. Un any que arriba farcit de canvis, especialment pel que es refereix a la mobilitat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tots els canvis que portarà el 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/barcelona-2019-normativa-canvis|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]