El llibre de reserves de molts establiments ja fa dies que treu fum. Al restaurant 7 portes, que acaba de celebrar 182 anys, ja fa un mes que ho tenen tot ple i aquest dilluns atendran prop de 300 comensals. És per això, que durant el 31 de desembre les cuines de molts restaurants obren ben d’hora i treballen a un ritme frenètic per tal de tenir-ho tot llest de cara a la nit. Les opcions, però, són ben diverses. Mentre alguns restaurants mantenen la seva carta habitual, d’altres aposten per un menú especial tancat. És el cas de la cuina de Senyor Parellada, que ha elaborat un àpat de 65 euros amb les 12 campanades com a eix temàtic; un aperitiu de cortesia, sis entrants i sis plats principals a escollir. Aquest restaurant especialitzat en cuina tradicional catalana atendrà més de 100 comensals durant la nit de Cap d’Any.

Una de les tradicions més emblemàtiques de la nit, les campanades, varia en funció de cada restaurant ja que cadascú ho fa a la seva manera. Hi ha qui fa sonar cada campanada amb una olla i un cullerot o hi ha qui les fa amb les notes d’un piano però el comú denominador sempre és la música que les segueix.

Aquesta demanda també s’ha vist reflectida en el sector hoteler, que aquest 2018 ha crescut notablement respecte de l’any passat. De fet, el Gremi d’Hotels de Barcelona ha previst una ocupació del 85 % de mitjana durant les nits del 29, el 30 i el 31 que arribarà al seu punt àlgid aquesta nit de Cap d’Any. De fet, aquestes xifres se situen un 8 % per sobre les de l’any passat.