Imatge nocturna de Barcelona

L’anticicló que fa setmanes que afecta Catalunya no té ganes de moure’s i ens acompanyarà, amb tota seguretat, al llarg del canvi d’any, i garantirà que l’estabilitat es mantingui arreu del territori.

El temps de Cap d’Any a Barcelona i el litoral

La nit de Cap d’Any es preveu força freda i serena pel que fa al cel. El termòmetre es mourà a l’entorn dels 10 ºC pels volts de la mitjanit a bona part de la ciutat. De matinada s’esperen mínimes d’entre 5 i 7 graus als barris pròxims al Besòs i el Llobregat i d’entre 7 i 9 ºC al centre i a la part alta de la ciutat.

Cap d’Any tornarà a ser un dia assolellat, tot i que no es descarta la presència d’algun núvol baix costaner. L’ambient serà novament agradable al migdia, les màximes es mouran a l’entorn dels 15 ºC a la majoria de barris.

Aquest pronòstic es pot estendre a la resta de localitats costaneres. La nit serà freda i estrellada arreu.

Nit freda al prelitoral i al pla de Girona

El termòmetre s’emplaçarà a l’entorn dels 5 ºC a la mitjanit a moltes localitats del prelitoral i de l’interior de Girona. De matinada les mínimes seran similars a les dels últims dies, i es produiran glaçades lleus a les zones més fredes i enclotades.

Cap d’Any assolellat arreu, amb registres agradables al centre del dia, pròxims a la marca dels 15 ºC.

Glaçades a les valls del Pirineu i inversió tèrmica

El fred més viu el viuran els habitants del Pirineu durant la nit de Cap d’Any, tot i que no arreu. El fred es farà notar a les parts baixes de les valls, on el termòmetre buscarà els 0 ºC pels volts de la mitjanit.

Les localitats emplaçades a cotes mitjanes i altes de les muntanyes, per contra, gaudiran de registres més moderats. Les mínimes podran ser positives a cotes mitjanes del Pirineu, pròximes als 5 ºC de matinada.

Boira i fred intens terra endins

Els habitants de les comarques de Ponent i sectors de l’Altiplà Central o la Catalunya Central no es deslliuraran de la boira, un element que fa ja més d’una setmana que és present de forma persistent en zones pròximes a la Vall de l’Ebre.

Aquells qui es desplacin per aquests sectors en hores nocturnes hauran de ser especialment prudents a causa de la visibilitat limitada i la possibilitat que la boira sigui gebradora en els punts més freds, cap a la Conca de Tremp, la Plana de Vic o l’Altiplà Central.

El dia de Cap d’Any probablement tornarà a ser un dia gris i fred a la Terra Ferma, tot i que la boira s’acabarà desfent a la Catalunya Central o a la plana de Vic.

Pocs canvis a la vista

L’única novetat pel que fa al temps al llarg dels pròxims dies serà el descens de la temperatura, que es farà palès a partir de dimecres, i que s’allargarà fins pels volts del dia de Reis. Ses Majestats s’hauran d’abrigar força enguany.