La nit de Cap d’Any d’aquest 2018 coincideix amb un pont i això s’ha notat als allotjaments turístics. El Gremi d’Hotels de Barcelona ha previst una ocupació del 85 % de mitjana durant les nits del 29, 30 i 31 de desembre, tot i que el punt àlgid serà per Cap d’Any, quan s’espera fregar el ple.

De fet, la demanda és tan alta que els preus de les habitacions es dispara. Als principals portals en línia per reservar allotjament, els preus d’un hotel de gama mitjana oscil·len entre 200 i 500 euros, mentre que un de gama alta pot costar entre 600 i 800 euros.

El 2018 registra un increment del turisme

Les xifres per la nit de Cap d’Any estan un 8 % per sobre de les del 2017, quan els hotels van registrar un 77 % d’ocupació durant els mateixos dies. L’Ajuntament també constata un augment del turisme, i es basa en una enquesta de l’INE. Entre gener i novembre d’aquest 2018, les pernoctacions han crescut un 1,86 % respecte de l’any passat. A més, aquest desembre s’han registrat un 20 % més de reserves en hotels de la ciutat.

Pel regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, les xifres “desmostren que Barcelona manté un nivell d’atracció rellevant” i “dissipen qualsevol debat sobre la situació turística de la ciutat”.

La Sagrada Família lidera el rànquing del més visitat

Segons les dades del 2017 recollides per l’Observatori del Turisme a Barcelona, el més visitat a la capital catalana és la Basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de persones. En segon lloc, hi ha el Parc Güell, amb més de 3,1 milions de visites, i el Museu del FC Barcelona és el tercer espai preferit pels turistes, amb 1,8 milions de visitants.

La Roca Village, el més visitat fora de Barcelona

A banda de l’augment del turisme a la ciutat, també han crescut les visites fora de la capital catalana. A la demarcació de Barcelona, el més visitat és la Roca Village, amb 4,6 milions de visitants, seguida del monestir de Montserrat, amb 2,7 milions de persones, i el Viladecans The Style Outlet, amb 2,6 milions.