L’avinguda de la Reina Maria Cristina serà, un cop més, l’escenari per acomiadar l’any 2018 i donar la benvinguda al 2019. L’espectacle escollit per a la nit de Cap d’Any anirà a càrrec de la companyia francesa Groupe F, especialista en produccions de gran format a l’aire lliure i que, en aquesta ocasió, han ideat una proposta inspirada en la tradició de menjar 12 grans de raïm amb les campanades. S’evocarà també als 12 mesos de l’any que es deixaran enrere i, després de les campanades, als desitjos per als 12 mesos que vindran. Serà un muntatge multimèdia creat expressament per a aquesta ocasió que combina l’actuació de quatre actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions.

El director de l’exhibició és Christophe Berthonneau, qui ja va participar en el disseny de la cerimònia de clausura dels JJOO de Barcelona del 1992. A més, l’espectacle tindrà música original de Scott Gibbons, que ha compost una banda sonora exclusiva per a l’espectacle a Montjuïc.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Totes les festes per celebrar el cap d’any a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cap-any-2018-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

950 quilos de pirotècnia i 110 projectors de flames

Groupe F ha preparat 950 quilograms de pólvora per a l’espectacle pirotècnic. També hi haurà una gran instal·lació amb 110 projectors de flames que s’encendran en el moment del canvi d’any; una esfera de 10 metres de diàmetre on es projectaran les imatges de l’espectacle, i una grua des d’on penjarà una segona gran bola amb projectors de llum que il·luminaran els assistents. Aquest és el cinquè any que se celebra la festa de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb una celebració ciutadana. En l’última edició hi van assistir 90.000 persones.

Espectacle a la Font Màgica a partir de les 21.30 h

L’acte central tindrà lloc a les 23.40 h i es podrà veure des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, l’avinguda de Rius i Taulet i l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. A partir de les 21.30 h, però, i com en anys anteriors, el públic que s’acosti a l’avinguda de la Reina Maria Cristina assistirà en directe a un espectacle coreogràfic de llums, colors i música de la Font Màgica de Montjuïc.