Veïns i comerciants del carrer de Milà i Fontanals de la Vila de Gràcia reclamen que es pacifiqui aquesta via, ja que asseguren que la densitat de vehicles és molt alta en un carrer molt estret. Per això, han decidit organitzar-se en una nova plataforma veïnal. A través del web www.carrermilaifontanals.cat expliquen les seves reivindicacions i organitzen trobades obertes virtuals al veïnat per guanyar múscul en la seva fita.

Un carrer estret amb voreres petites

El veïnat del carrer de Milà i Fontanals fa temps que espera convertir-se en un dels nous carrers pacificats de la ciutat. Aquestes vies s’han anat ampliant, però aquest carrer de Gràcia no s’ha inclòs en les mesures per prioritzar al vianant. “És com una via d’entrada a la Vila des de l’Eixample, és un carrer molt estret amb molt poca vorera i amb edificis, n’hi ha alguns d’alts, i aleshores això provoca que realment el soroll i el fum, la contaminació que es genera en aquest carrer és realment molt important“, explica la Maria José Ruiz, una de les impulsores de la plataforma.

Per tenir dades de la qualitat de l’aire del carrer, han començat a mesurar els nivells de carbó negre, un contaminant atmosfèric.

El comerç també aposta per la mesura

La plataforma ha presentat la proposta de pacificació en el procés de participació que s’ha obert per dissenyar un nou planejament de Gràcia. Mentrestant, també volen sumar més veïns i, per això, han organitzat una xerrada virtual sobre qualitat de l’aire i urbanisme sostenible. A més, el comerç del carrer també participa, de fet, no és el primer cop que plantegen un carrer més amable. L’Eduard de Vilar, botiguer del carrer, explica que “ja els comerços fa anys que parlem de buscar una via de posar el terra al mateix nivell, que sigui prioritat per a vianants, llavors el que es tracta és de denunciar quina és la situació i intentar buscar mesures amb l’Ajuntament”.

Volen un entorn escolar amable

Un altre element és que al carrer hi ha l’ACIDH, un centre de formació per a persones amb intel·ligència límit, i la plataforma reclama que, com ja s’ha fet i es farà en molts entorns escolars, es creï un accés segur a l’edifici. Creuen que la pacificació els permetrà guanyar qualitat de vida en una via massa transitada.