Un sindicat de la Guàrdia Urbana ha denunciat la mort de dos gossos de la Unitat Canina per suposada desatenció i deficiències greus en les instal·lacions policials. En un comunicat, la secció sindical de Comissions Obreres (CCOO) ha alertat que no hi ha prou personal per tenir cura dels agents canins.

També assegura que l’espai on romanen els gossos té “deficiències greus” i que hi ha avaries contínues en els vehicles de transport, manca de servei de desinfecció i, fins i tot, “risc d’electrocució pel mal estat d’alguns aparells”.

Sobre la mort dels dos gossos, el sindicat reclama més transparència i acusa la prefectura d’haver ocultat les defuncions. Per això, exigeix un registre diari de les atencions que rep cada animal, així com del seu estat físic i psíquic.

A partir d’aquesta queixa que ha fet pública, el sindicat, segons ha piulat a Twitter, ha aconseguit una reunió amb la prefectura per conèixer els detalls de les defuncions.

El Grup Municipal de Junts per Catalunya s’ha fet ressò d’aquesta denúncia i ha formulat vuit qüestions adreçades al govern municipal, entre les quals pregunta si la informació referent a les morts dels dos gossos s’ha ocultat. El portaveu del grup municipal, Jordi Martí, ha demanat conèixer els informes veterinaris sobre les defuncions.