Professionals sanitaris a l'Hospital Clínic
Foto: Hospital Clínic

La CGT denuncia que la direcció de l’Hospital Clínic està fent una “gestió de recursos humans nefasta” i assegura que els falten professionals per les “males condicions laborals”. En un comunicat fet públic aquest dimarts, adverteixen que hi ha “gent que rebutja treballar a l’Hospital Clínic en aquestes condicions”. Alerten, a més, que la plantilla “està arribant al límit i explotarà”.

En plena segona onada de la pandèmia del coronavirus, asseguren que els professionals sanitaris estan físicament i psicològicament esgotats, una situació que ja va posar sobre la taula una enquesta del Col·legi de Metges. En el cas del Clínic, a més, la CGT afirma que els sanitaris estan “totalment desmotivats per una falta de previsió o “falta d’interès per part de la direcció de l’hospital”.

Contractes “discriminatoris”

Segons la CGT, a l’Hospital Clínic la crisi de la covid ha generat una situació de discriminació. Afirmen que hi ha treballadors que fa anys que encadenen contractes temporals per mesos, mentre que, en canvi, n’hi ha d’altres a qui s’ha contractat ara per lluitar contra el coronavirus amb un contracte anual. Per això, el sindicat reclama la creació d’una borsa de treball que generi “contractes estables i en condicions”.

Un altre dels cavalls de batalla és la jornada laboral, que denuncien que s’ha ampliat fins a 14 hores, sense respectar les hores mínimes de descans entre torns. Per evitar-ho, el sindicat reclama “la fi de les hores extres i un reforç de la plantilla amb contractes dignes”.

La CGT també denuncia la falta de reciclatge dels professionals en un context de pandèmia i assegura que s’han de formar per compte propi. Igualment, critiquen la manca de reconeixement de la tasca del personal i reclamen que se’ls torni el 5 % de salari que se’ls va retallar el 2010 i que continua descomptant-se’ls de les nòmines. Tot plegat, diuen, en un context en què les eleccions sindicals es van suspendre per la crisi sanitària i en què s’hauria de negociar un conveni laboral nou.