53 escoles de Barcelona guanyaran entorns pacificats al llarg del 2021. Seguiran l’estela dels 13 centres escolars que ja tenen més espai per als vianants i menys per als cotxes, i dels 12 altres que estan en fase d’execució. En total, en el període 2020-2021, l’Ajuntament haurà pacificat l’entorn de 78 escoles barcelonines, amb un pressupost de 4,6 M €.

Amb aquestes actuacions, el consistori preveu que se’n beneficiïn 26.217 alumnes barcelonins, que disposaran d’espais més segurs a l’hora d’entrar o sortir de l’escola. Consisteixen en voreres ampliades de forma tàctica (amb pintura), la reducció de carrils per al trànsit i la disminució de la velocitat màxima fins als 20 km/h.

Senyalitzacions a totes les escoles

Més enllà dels 78 centres que tindran entorns pacificats l’any vinent, l’Ajuntament també ha explicat que actuarà al voltant dels 585 centres educatius de la ciutat per “identificar de forma visible per als conductors que s’està a prop d’una escola“. Per fer-ho, es pintarà a la calçada el logotip identificatiu que hi ha un centre escolar a la vora.