(ACN) Els Mossos d’Esquadra han intensificat els patrullatges arreu de Catalunya al voltant d’establiments considerats essencials que estan oberts aquests dies, com ara farmàcies o botigues d’alimentació. Amb la declaració de l’estat d’alarma decretada per reduir els contagis de coronavirus, únicament poden obrir al públic aquells comerços o serveis de primera necessitat, de manera que són molt pocs els establiments que continuen la seva activitat comercial amb normalitat.
El conseller d’Interior Miquel Buch ha explicat que la presència policial s’intensificarà sobretot durant els horaris d’0bertura i tancament, quan hi ha menys persones al carrer. Els Mossos d’Esquadra creuen que el fet que només estiguin obertes les botigues de serveis essencials pot provocar que aquests comerços puguin ser un objectiu per als lladres i que els propietaris i treballadors puguin tenir sensació d’inseguretat.

Més contactes de proximitat

A banda del patrullatge, els Mossos també incrementaran els contactes de proximitat i mantindran els canals de comunicació per copsar les preocupacions dels propietaris i treballadors dels comerços que estan oberts. L’objectiu és poder donar-los consells de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris i reduir la seva percepció d’inseguretat.
En un comunicat, els Mossos d’Esquadra han afirmat que “segueixen treballant per garantir la seguretat de tots els ciutadans”. Per això, recorden que si qualsevol persona o treballador d’un establiment essencial que obre aquests dies detecta algun fet sospitós o és víctima d’un delicte, pot trucar com sempre al telèfon d’emergències 112 per activar la patrulla policial.