El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, allargarà l’estat d’alarma 15 dies més, fins a l’11 d’abril. La Moncloa amplia així dues setmanes més el confinament de la població per combatre la pandèmia de coronavirus, que s’allargarà durant tota la Setmana Santa. El cap de l’executiu espanyol s’ha mostrat confiat – en una compareixença a primera hora d’aquest diumenge– en què obtindrà els suports necessaris per a l’ampliació del termini de confinament al Congrés dels Diputats. També ha destacat que les mesures que ha aprovat el seu govern són de les més restrictives de les que s’estan aplicant als diferents països de la Unió Europea. A l’estat hi ha gairebé 25.000 contagiats i 1.326 morts per coronavirus. En 24 hores, s’han infectat 5.000 persones i han perdut la vida més de 300.

En la mateixa línia que aquest diumenge ho ha fet el director d’emergències de l’Estat, Fernando Simón, Sánchez ha reconegut que les mesures que s’apliquen a Espanya tenen com a objectiu minimitzar tant el cost en vides humanes com les conseqüències econòmiques que se’n poden derivar.

Suport als ajuntaments

Sánchez ha fet públic també que l’objectiu del seu govern és aprovar un seguit de mesures per tal d’ajudar a les diferents administracions a tirar endavant en aquesta crisi pel coronavirus. Així ha anunciat, per exemple, que donarà suport als ajuntaments perquè puguin distribuir productes de primera necessitat com fàrmacs o menjar a les persones grans sense que hagin de moure’s de casa. També es reforçarà el paper de les forces armades que podran, per exemple, traslladar malalts des de municipis amb els recursos sanitaris saturats a d’altres on hi hagi més oferta de llits.

Les residències de persones grans, en mans de les comunitats autònomes

El president del Govern de l’espanyol ha assegurat que posarà les residències de gent gran a disposició de les comunitats autònomes per pal·liar la saturació de les residències públiques i ajudar a disminuir el risc de contagi de les persones grans que hi viuen.