(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha normalitzat el document del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) sobre triatge de pacients que va publicar betevé aquest dimarts, però en tot cas ha remarcat que “no és una decisió tan fàcil”. “No hi ha una barrera, sinó que s’ha de valorar cada cas, i, dintre dels factors que es valoren, hi ha l’edat, les malalties de base, la capacitat de sobreviure, i a partir d’això cada dia es prenen aquestes decisions”, ha argumentat a Catalunya Ràdio.
De tota manera, ha insistit que el que preveu aquest document “a grans trets és el mateix que es fa cada dia, tenint en compte les possibilitats de supervivència i la millor utilització de recursos”. Trilla ha indicat que en aquesta situació hi ha un “consens important” entre comitès d’ètica, societats de cures intensives, hospitals i l’Observatori de Drets.

S’alenteix el creixement de casos de coronavirus

Pel que fa a les dades de contagiats i de morts, ha insistit que sembla “que com a mínim el creixement s’ha alentit i que la tendència és a la desacceleració”, i ha recordat que a Itàlia van baixar les xifres, després van pujar i ara tornen a disminuir.