mascaretes

La Intersindical-CSC exigeix a les administracions que “es garanteixi el correcte subministrament d’equips de protecció individual (EPI) per a tot el personal sanitari als hospitals i als centres d’atenció primària de Catalunya d’una vegada per totes”. El sindicat denuncia que, després de més de dues setmanes de la crisi del coronavirus, “la falta d’equips de protecció individual és alarmant”.

El sindicat denuncia que la manca de material de protecció ha provocat que hi hagi molts professionals amb la malaltia: “Un 17 % del total de persones infectades a Catalunya són sanitaris”, han alertat. La Intersindical-CSC demana a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que es facin proves generalitzades a tot el personal sanitari: infermeria, metges i metgesses, zeladors/es, TCAI, administració, neteja…  perquè “són transmissors de la malaltia”.

El propi sindicat reclama que es compti com a jornada laboral “el temps necessari per posar-se i treure’s el material d’autoprotecció i que sigui recompensat d’alguna manera”. Expliquen que els sanitaris necessiten temps extra per fer-ho.

Teletreball pel personal major de 60 anys

El sindicat considera que el personal més gran de 60 anys són persones amb un risc més elevat de contraure el virus i haurien de tenir la possibilitat de fer teletreball.

La Intersindical-CSC està convençuda que l’epidèmia se solucionarà amb “una tasca coordinada pel personal sanitari i investigador i no militars ni cossos de seguretat”. A més, critiquen que l’estat espanyol destina més del doble de pressupost al Ministeri de Defensa que al de Sanitat.