ambulància SEM

(ACN) El director mèdic del SEM, Xavier Jiménez, ha assegurat a l’ACN que més enllà del document de recomanacions per a la presa de decisions en casos de sospita de la covid-19, la decisió que preval és la del metge que atén el pacient. Jiménez també ha explicat que aquest document “parteix de la premissa” que l’atenció que rep el pacient és “individualitzada” i no es basa només en l’edat del pacient. A més, afirma que el text s’ha elaborat “amb molta cura” i afegeix que, de fet, aquest mateix dimarts ha rebut “l’aval” de la Comissió Deontològica dels Col·legis de Metges de Catalunya.

Un altre dels principis genèrics del document aconsella l’equip mèdic fer una “valoració individual fina d’aquells pacients amb més probabilitats de recuperació”. En tot cas, s’especifica que tot pacient afectat d’insuficiència respiratòria aguda “té dret” a rebre assistència sanitària, i que la “intensitat terapèutica” es determinarà “segons criteris objectius d’idoneïtat i expectatives de resolució del procés. L’objectiu és salvar el nombre màxim d’anys de vida en aquells pacients amb possibilitats màximes de supervivència a l’alta, i mantenir una qualitat de vida”.

El director mèdic del SEM explica que, en cap cas, el fet que un pacient pugui o no ser salvat condiciona si es trasllada o no a un centre sanitari.