Els Mossos d’Esquadra asseguren que, per ara, no es pot concloure que hi hagi cap patró establert entre els dos casos d’incendis vinculats a narcopisos que s’han produït amb pocs dies de diferència a Ciutat Vella. El primer cas va ser a principis de febrer en l’edifici del carrer del Príncep de Viana 14, al Raval  ocupat per narcotraficants. A les imatges enregistrades per un veí s’hi veu com la porta principal del conegut com a “narcoedifici” està en flames i com dues persones intenten sufocar-les.

L’altre incendi va ser un dies més tard, en un pis del carrer dels Magatzems, al barri de la Barceloneta. Segons diversos testimonis, a l’interior del pis hi havia un home lligat de mans i emmordassat que va aconseguir sortir de l’immoble saltant per la finestra. Quan van passar els fets, els veïns van assegurar que el pis generava molts problemes de soroll i de convivència. Més tard, els Mossos van explicar que l’incendi tenia relació amb els narcopisos de Ciutat Vella.

Nova protesta contra els narcopisos

Sigui com sigui, aquests dos incendis han tornat a esgotar la paciència dels veïns del Raval, que aquest dimecres han convocat una protesta a la tarda justament al carrer del Príncep de Viana, on hi ha l’edifici incendiat. Asseguren que fa més de dos anys que està ocupat, i que els inquilins també han començat a instal·lar-se en altres d’immobles del barri per transformar-los en narcopisos.  Els veïns critiquen que fa mesos que denuncien la degradació del barri i reclamen mesures urgents a tots els implicats. Als bancs, que denunciïn les ocupacions i que m’evitin de noves. A la policia, que desallotgi els immobles on es ven droga. A les administracions, canvis en la llei per sancionar els propietaris que tenen pisos buits i no se’n preocupen i mesures per prevenir i atendre la drogoaddicció.

Des de l’Associació Illa Robador-Picalquers-Roig celebren les darreres actuacions dels Mossos contra els narcopisos, com la del darrer cap de setmana, però creuen que és insuficient per posar fi a la problemàtica al barri.