El consolat de la Xina està pendent i atent als efectes de la crisi pel coronavirus a Barcelona. En una entrevista a betevé, la consolessa, Lin Nan, afirma que manté contactes amb la comunitat xinesa a la ciutat i amb l’Administració per col·laborar si sorgeix algun cas sospitós de contagi. Nan ha volgut donar un missatge de calma i tranquil·litat: assegura que el virus es troba sota control dins la Xina, especialment a la zona de Wuhan, i recorda que la taxa de mortalitat és del 2 %.

Les principals consultes dels xinesos

La consolessa també s’ha fet ressò dels dubtes que els seus compatriotes li fan arribar. D’entrada, Nan recorda que els xinesos disposen d’un telèfon que funciona les 24 hores en què poden fer consultes sobre el coronavirus. El consolat recomana a les persones que acaben d’arribar de la Xina que apliquin un període de quarantena de 22 dies per assegurar-se que no desenvolupen el virus.

Lin Nan també ha hagut de mediar en casos de ciutadans xinesos que s’han hagut de quedar a Barcelona després que moltes companyies aèries hagin cancel·lat els vols cap al país asiàtic. La institució els ha guiat en els seus contactes amb Estrangeria per mirar de regularitzar la seva situació a la ciutat.

Els restaurants xinesos, els més afectats

Tot i que no s’ha declarat cap cas de coronavirus a Catalunya, alguns ciutadans mantenen una certa actitud de malfiança cap a alguns comerços regentats per la comunitat xinesa. En especial, pel que fa als restaurants, que també han fet arribar la seva preocupació al consolat. Lin Nan, però, no creu que a Barcelona es produeixin casos de discriminació per aquest fet.