(ACN) “Com et desfaries d’un cos?”. Aquesta és la pregunta que un dels acusats pel crim de la Guàrdia Urbana va fer a un company del cos mentre patrullaven per la zona de Glòries el 16 d’abril del 2017, 15 dies abans de l’assassinat de l’agent de la Guàrdia Urbana. El testimoni ho ha explicat aquest dimecres a la sisena sessió del judici.

L’agent ha declarat plorant i mirant a l’acusat, assegut al banc dels acusats: “Em sorprèn la pregunta, no li pregunto per què la fa i li dic que el posaria en un cotxe i el cremaria en un lloc d’accés difícil“. L’agent assegura que dos dies després que es descobrís el cos de la víctima cremat al pantà de Foix va tornar a patrullar amb l’acusat: “Ja imaginava que eren ells i vaig anar a treballar molt espantat“.

L’agent de la Guàrdia Urbana ha contestat a les preguntes de la fiscalia que fan referència a la seva relació amb l’agent acusat amb molts nervis. Abans d’explicar els fets del 16 d’abril, el testimoni ha hagut de fer una pausa per afrontar el moment, conscient que estava incriminant el seu amic. “Ho sento, company”, ha dit mirant l’acusat.

Després de relatar aquest moment, el testimoni ha dit que va intentar desviar la conversa amb l’acusat. “La pregunta no tenia cap lògica”, assegura. Tot i que en aquell moment no hi va donar més importància, fins i tot quan va arribar a casa va explicar l’episodi a la seva parella.

Quan es va trobar el cos de la víctima, l’agent ja va imaginar que els dos agents acusats havien estat els autors del crim. A les preguntes de les defenses ha relatat que sospita del policia per la conversa que havien tingut i per l’actitud d’ell els dies posteriors. A l’agent acusada la incrimina per “la relació” amb el policia incriminat.

Un dels moments crítics, segons ha explicat davant el jurat, va ser tornar a la feina després que el dia 5 de maig es trobés el cos de la víctima. “El dia 6 vaig anar a treballar molt espantat, però no vaig treballar amb l’agent acusat. El dia 7 sí que vaig treballar amb ell”, explica. Aquell dia se’l va trobar “completament afaitat”, tot i que l’home duia barba, i les sospites anaven en augment.

El testimoni ha explicat que quan va parlar amb l’acusat de la mort del seu company va intentar fer-li entendre que no sospitava d’ell i volgudament va fer-li veure que sospitava de l’exmarit de Peral: “No sé com es podria comportar si sabia que sospitava d’ell. Tenia por i la situació era molt complexa”.

L’agent va acabar declarant-ho tot davant els Mossos d’Esquadra el mateix 7 de maig, interrompent fins i tot el seu torn de treball després de consensuar-ho amb el seu cap.

El sospitós préstec de la furgoneta

Durant la sessió d’aquest dimecres també ha declarat un company dels acusats de la Guàrdia Urbana, un agent que els dies posteriors a la mort de l’agent va prestar la seva furgoneta a la policia acusada. Segons es desprèn de la instrucció del cas, el vehicle es podria haver utilitzar per fer canvis de mobiliari al domicili de l’acusada, un cop mort el guàrdia urbà.

En la seva declaració, el testimoni ha explicat que la dona acusada va demanar-li la furgoneta el dia 4 de maig del 2017, tres dies després de la mort de l’agent, el dia abans que es descobrís el cos i nou dies abans que detinguessin la policia per aquests fets. “No em va dir per a què la necessitava, només que havia de moure coses”, ha detallat l’agent.

L’endemà és quan es va descobrir el cos de la víctima calcinat i l’acusada no va tornar el vehicle fins a quatre dies després, el 8 de maig. El testimoni explica que, quan va recuperar la furgoneta, l’acusada va dir que havia de portar un sofà nou a casa, però que no ho havia fet: “Em va sorprendre que no ho fes, però no em va dir per a què més la va utilitzar”.