La masia de Can Reig al barri de Sant Ramon es convertirà en una llar residència per a persones amb discapacitat. L’expropiació de l’espai i la seva cessió a la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts és una de les despeses previstes dins el pla d’inversions municipal per a aquest mandat. Fa més de 15 anys que la federació demana l’equipament i, en aquest mandat, esperen que s’expropiï la finca, s’enderroqui l’edifici i es faci la cessió de l’espai a la federació.

Una llar residència molt demandada

Si es duu a terme, l’equipament estarà gestionat pel Taller Ocupacional Ariadna, una de les entitats que formen part de la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts. El seu director, Miquel Madrigal, reconeix que es tracta d’una bona notícia, ja que el projecte de residència s’ha anat posposant mandat rere mandat. “Primer ens van dir que aniríem a les Cristalleries Planell, després a un edifici de Telefónica i ara sembla que aquest emplaçament ja es definitiu”, reconeix. Madrigal assegura que la previsió és que a la llar residència hi hagi 24 places per a persones amb algun tipus de discapacitat que tinguin activitat laboral fora del centre.

La complementació del Taller Ocupacional Ariadna

El Taller Ocupacional Ariadna fa anys que treballa per l’ocupació terapèutica de les persones amb discapacitat que no poden incorporar-se al món laboral. Segons Madrigal, el centre nou permetrà completar la seva tasca: “Nosaltres garantim ara amb el centre ocupacional el temps de treball, si tinguéssim la llar, acabaríem de tancar el cercle. Per una banda donaríem suport a persones del centre que necessitem llar i, per un altra, a la gent que necessita llar, li podríem donar suport en l’àmbit de la feina”.

Un cop es faci l’expropiació de la finca, la construcció de l’edifici i el manteniment de les places aniria a càrrec del Departament de Benestar i Família i la Federació d’Entitats de Persones amb Discapacitat de les Corts.