Diverses entitats culturals xineses a Barcelona, com l’Associació General de Shandong o Huaning Arts Group, han volgut llançar aquest dimecres a la tarda un missatge de solidaritat vers tots els afectats pel coronavirus, “especialment per als habitants de Wuhan i les persones que es troben en quarantena”.

Una especialista en cal·ligrafia xinesa ha escrit el text “La Xina pot” en un gran llenç col·locat a la plaça de Catalunya, acompanyada de dos cantants d’òpera. Posteriorment, han convidat tothom a escriure-hi també els seus missatges de solidaritat. Els organitzadors s’han mostrat convençuts que es podrà contenir l’expansió de la malaltia.

La consolessa xinesa llança un missatge de calma

La consolessa de la Xina a Barcelona, Lin Nan, ha volgut donar un missatge de calma i tranquil·litat a tots els ciutadans. Segons Nan, ara mateix el coronavirus es troba sota control dins de la Xina. El consolat recomana a les persones que acaben d’arribar de la Xina que apliquin un període de quarantena de 22 dies per assegurar-se que no desenvolupen el virus.

L’OMS bateja el coronavirus

L’OMS ha batejat el nou coronavirus com a covid-19, un acrònim format per les paraules en anglès “corona”, “virus” i “disease”. El nom del coronavirus ve de l’aparença que té l’embolcall que es veu a través del microscopi perquè està coronat amb un anell d’estructures arrodonides.

La taxa de mortalitat està sobre el 2 % i la majoria de persones que han mort són majors de 65 anys i ja tenien una altra malaltia o condició crònica.