Agents dels Mossos d’Esquadra estan fent entrades en discoteques catalanes vestits de paisà davant l’augment de punxades que està havent-hi les últimes setmanes. Això, segons ha avançat la Cadena SER, s’afegeix al fet que molts locals s’estan coordinant amb el cos policial per revisar les imatges de les càmeres de videovigilància. Els Mossos també han explicat que l’objectiu de fer entrar policies infiltrats als locals d’oci nocturn és, a banda de detectar possibles punxades, intentar esclarir-ne els motius.

23 víctimes a Catalunya

La policia catalana té constància d’almenys 23 casos, la majoria a Lloret de Mar i a Barcelona, i manté una investigació oberta per esbrinar què hi ha darrere d’aquest tipus d’agressió, que majoritàriament pateixen les dones (només una de les víctimes denunciants és un home).

Al marge d’aquestes actuacions, els locals també han reforçat els escorcolls a l’entrada per evitar més situacions com aquestes. Segons les últimes dades, a Barcelona s’han detectat set casos de punxades i els dos últims es van produir el cap de setmana passat.

El protocol, actualitzat

Arran de l’augment de denúncies per punxades en discoteques, el govern ha actualitzat el protocol per donar-hi resposta. Es tracta d’un document conjunt dels departaments d’Interior, Salut i Igualtat i Feminismes que estableix que la responsabilitat de prevenir o acompanyar les víctimes és col·lectiva. També demana especial atenció al personal dels espais d’oci nocturn, el transport públic, l’entorn de la persona que pot haver rebut una punxada i qualsevol persona que pugui detectar comportaments estranys.

D’altra banda, es recomana a les víctimes acudir a un centre de salut immediatament després d’haver notat la punxada perquè se li puguin fer les proves pertinents.