robatori maletes

En un període en què gran part de la ciutadania fa i desfà maletes per les vacances, el cos de Mossos d’Esquadra avisa que cal vigilar perquè el viatge en qüestió no acabi enterbolit pel robatori de l’equipatge. En un vídeo difós a Twitter la policia catalana alerta que els lladres aprofiten l’entrada i sortida dels hotels per robar les maletes.

Especifiquen que això passa, sobretot, quan som a recepció fent el clàssic “check in” o “check out”, moment en què duem les pertinences a la vora però potser les deixem desateses per parar atenció a la persona que ens atén rere el mostrador. Per això, els Mossos insten a tenir-les “controlades sempre”.

Col·locar la maleta davant, i no darrere

El vídeo del cos policial mostra una dona al mostrador parlant amb un recepcionista, amb la maleta a pocs centímetres darrere seu. Uns metres més enllà, un home i una dona que simulen ser clients parlant entre ells i fullejant revistes. Observen la víctima i, quan troben el moment, s’aixequen i, amb naturalitat, s’emporten la maleta que la dona ha deixat fora del seu camp visual.

En aquest sentit un petit gest pot evitar ensurts i disgustos. El vídeo acaba instant els viatgers a col·locar la maleta davant seu, i no pas darrere. D’aquesta manera s’evita que els lladres hi vegin l’oportunitat.