Ja són cinc les denúncies que els Mossos d’Esquadra investiguen per punxades a discoteques de Barcelona. Són dos casos més que els que es van anunciar aquest dijous. L’últim, una jove que va denunciar que va ser punxada en una discoteca del centre de la ciutat. Ho ha confirmat en una entrevista a RAC1 la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé. A tot Catalunya, són 17 els casos de punxades a locals nocturns.

La policia catalana investiga “de manera prioritària” aquesta qüestió i afirma que “totes les línies d’investigació estan obertes”. En aquesta línia, Mossos tracta d’esbrinar “quin és l’objectiu de la punxada”, tal com afirma Escudé, que apunta la hipòtesi que aquest fenomen pugui estar relacionat amb la població turística, ja que 12 dels casos han passat a Lloret de Mar.

Cap agressió sexual ni robatori

La portaveu dels Mossos d’Esquadra sosté que en cap dels 17 casos s’ha pogut relacionar la punxada amb una agressió sexual o robatori posterior: “Les víctimes refereixen la punxada però no haver estat víctimes d’abusos ni d’agressions”.

Recomanen anar al metge i posar denúncia

Els Mossos demanen a les persones que siguin víctimes de punxades que vagin al centre mèdic perquè “en la majoria de casos hi ha símptomes”. D’aquesta manera, segons Escudé, es podran activar els protocols sanitaris i es recolliran les mostres que es considerin oportunes. A banda, Mossos d’Esquadra també recomana que es posi denúncia “per tenir el mapa del que està passant”.