Joan Termes AV horta

L’Associació Coordinadora Pro Museu del Transport de Barcelona ha comunicat que el seu president, Joan Termes, ha mort aquest dimarts al matí, als 83 anys d’edat. Termes va estar molt implicat en el moviment veïnal del districte d’Horta i va formar part de la Junta Directiva de la FAVB. L’any 2005 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Dedicat a lluitar pels drets dels discapacitats

Joan Termes va ser l’impulsor de la vocalia de Discapacitats de l’Associació de Veïns d’Horta, davant les mancances d’equipaments assistencials i socials per a aquest col·lectiu. Des de la vocalia va denunciar les barreres arquitectòniques que encara existeixen en equipaments sanitaris i socials, comerços i transport públic, en especial al Metro i a Renfe.

També va formar part del Consell de Discapacitats d’Horta-Guinardó, de les comissions de Participació Ciutadana, Urbanisme i Transports de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Defensor del patrimoni del transport de la ciutat i divulgador de la història d’Horta

Joan Termes va ser també un gran defensor del patrimoni del transport de la ciutat, i un dels impulsors per trobar un espai per allotjar tota mena de tramvies, trens i autobusos que han circulat per Barcelona. Aquesta lluita el va portar a constituir, amb altres defensors de la història dels transports públics de la ciutat, l’associació Coordinadora Pro Museu del Transport de Barcelona, de la que era president.

El seu interès per preservar la memòria històrica era extensiu al districte d’Horta Guinardó, de fet era el vocal de Cultura i Patrimoni de la l’Associació de Veïns d’Horta, i organitzava de manera regular xerrades i passejades per difondre la història del districte.

Mostres de condol

En saber-se la notícia, diferents representantsde l’Ajuntament de Barcelona, entre ells l’alcalde Jaume Collboni, i el regidor d’Horta, Lluís Rabell, així com les entitats veïnals de la ciutat, han expressat el seu condol a familiars i amics.