Les queixes dels veïns pel soroll i les molèsties que ocasiona la pista poliesportiva municipal de la Sagrera han tingut resposta. L’Ajuntament està treballant en un reglament sobre l’ús de la instal·lació esportiva per evitar elements que facin soroll i posarà cartells informatiu a l’espai per prohibir els tambors i les botzines per animar els partits. Així ho ha informat la regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, en l’audiència pública celebrada aquest dilluns a la tarda.

La comunitat del carrer d’Hondures, just al davant del poliesportiu, denuncia des del 2004 que l’activitat d’aquest equipament els afecta el descans i la vida diària. Des de llavors, ha presentat 18 reclamacions al consistori, cinc dels quals des de setembre del 2023 fins ara. Veïns, gestors de la pista i l’Ajuntament de Barcelona van iniciar al març una mediació per mitigar les molèsties.

Encarregat un projecte de millora de l’equipament

La regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, també va avançar que no hi ha intenció de tancar la instal·lació i que s’està treballant per encarregar un projecte de millora que inclourà “la conformitat tècnica” i totes les mesures per garantir-ne el funcionament perfecte. La previsió és que entre novembre i desembre es pugui licitar el plec de condicions d’aquest projecte.

També s’ha facilitat un telèfon entre els veïns més afectats perquè puguin avisar els gestors si es produeix alguna molèstia. Villanueva ha insistit que disposar d’equipaments esportius “és una necessitat bàsica” per als joves del districte, i reconeix alhora la mancança d’aquestes instal·lacions al districte de Sant Andreu.

Una pista de l’any olímpic

La pista municipal de la Sagrera es va obrir el 1992, després de l’edificació dels pisos. El 2001 s’hi va posar una coberta metàl·lica i al 2016 unes lones per tancar-la