plaça canodrom estrena 10 juny

Ja hi ha data d’estrena de la nova urbanització de la plaça del Canòdrom. Serà “a partir del 10 de juny“, segons ha anunciat la regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, a l’audiència pública d’aquest dilluns al vespre. Hi ha, a més, dues activitats programades. El dia 12 el nou espai acollirà el concert Som una veu, amb 450 alumnes de sis escoles de Sant Andreu. Tres dies més tard, el 15 de juny, participarà en la Festa de l’Arquitectura de Sant Andreu, un acte emmarcat dins les Setmanes de l’Arquitectura, en què s’explicarà el projecte de remodelació de la plaça.

Un nou espai veïnal amb múltiples usos

La plaça del Canòdrom s’ha transformat després d’un any i mig d’obres, amb alguns mesos de retard. S’hi han invertit prop de 3,4 milions d’euros en un projecte que vol complementar l’espai públic de l’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, un edifici catalogat de Bonet i Castellana. Combina diferents usos, com una àgora per a activitats, una àrea de gossos, una cistella de bàsquet, zones d’estada i una superàrea de joc infantil de grans dimensions.

L’impacte de la sequera

El projecte també preveia que hi hagués més de 2.000 metres quadrats de verd, amb herbes aromàtiques, gespa i arbres que aportessin ombra. Això, però, haurà d’esperar a la fi de la sequera. De moment no s’hi ha pogut plantar vegetació nova, ja que no està habilitada amb reg freàtic. La situació d’excepcionalitat també deixa per ara inactiva la zona de jocs d’aigua prevista a l’àrea infantil. Aquesta era una de les 14 que l’Ajuntament ha previst perquè els nens i nenes puguin combatre millor la calor a l’estiu.