examen angles selectivitat 2024 pau

L’examen d’anglès de la Selectivitat 2024 ha tingut drama amb el “listening”. Les dificultats de molts alumnes a l’hora d’entendre el que deia l’àudio de la prova, així com la llarga durada, han fet lamentar molts d’aquests estudiants. “Algú em diu que he fet l’examen d’àrab i no el d’anglès i m’ho crec“, ha dit una jove en sortir de l’aula. Aquest exercici de comprensió oral consistia a escoltar una entrevista de ràdio al xef escocès amb estrella Michelin Michael Smith. 

Un altre estudiant ha compartit el nom de l’assignatura a X, l’antic Twitter, acompanyat d’unes icones de calaveres. Molts han compartit les seves sensacions a les xarxes socials.

Una reflexió sobre la moda o un correu formal

Més enllà de la prova de comprensió oral, hi havia la part escrita. Un dels textos proposats era una reflexió sobre la “fast fashion“, amb arguments a favor o en contra. També hi havia la possibilitat de redactar un correu electrònic formal com a client d’un producte que no t’ha arribat a casa.

Els exàmens de francès, italià i alemany

Més enllà de l’anglès, l’examen de Llengua Estrangera es podia fer sobre tres llengües més: francès, italià i alemany. Els estudiants podien escollir un dels quatre idiomes. Ja es poden consultar els documents amb els enunciats i les correccions de tots quatre exàmens.

En la prova de llengua estrangera, l’anglès ha estat la llengua escollida majoritàriament pels estudiants, amb un 98,63 % (33.657 estudiants), molt per davant del francès, amb un 0,97 % (334); l’alemany, amb 0,26 % (90), i l’italià, amb 0,12 % (41).