És un dels edificis més antics d’Horta i, segons adverteix l’associació de veïns de la zona, la Torre del Moro corre perill de desaparèixer. Ubicada just darrere del Parc de les Rieres, ara es fa servir com a magatzem de ferralla. Antigament havia estat lloc de parada i fonda de reis i comptes quan anaven a caçar fora de Barcelona.

L’edificació ara és un magatzem de ferralla

Coneguda popularment com la Torre del Moro, per la figura d’un home amb turbant que hi ha a la façana, és l’únic que queda de l’antic Mas Enrich. En un origen va ser una torre de vigilància i un lloc de parada de reis i comptes quan entraven o sortien de Barcelona. És un vestigi medieval que els representants veïnals reivindiquen des de fa anys. Volen recuperar l’edifici i que esdevingui un equipament per al barri. Demanen a l’Ajuntament que l’expropiï, ja que actualment és un magatzem de ferralla i, adverteixen, hi ha perill que s’enfonsi. 

Hem insistit per activa i per passiva a l’Ajuntament i al districte perquè expropiï o obligués l’amo que fes el manteniment, però ja veiem que cada vegada està pitjor
Joan Termes, AV Horta

Des de l’Associació de Veïns d’Horta han organitzat una presentació pública per explicar els orígens de la Torre del Moro i reivindicar-ne la importància entre el veïnat. Demanen alternatives per a les persones que actualment fan servir l’espai i proposen a l’Ajuntament que l’adquireixi per preservar-lo, condicionar-lo i convertir-lo en un espai museístic que expliqui la història de l’indret.