formula 1 passeig gracia barcelona
Foto d'arxiu

L’Associació de Veïnes i Veïns de la Dreta de l’Eixample s’ha manifestat clarament en contra que la celebració del Bicentenari del passeig de Gràcia es faci amb una exhibició de la Fórmula 1, el proper 19 de juny. Segons l’entitat, l’esdeveniment representa “l’antítesi del model i valors d’una ciutat” que, recorden, va signar la Declaració d’emergència climàtica i que “hauria de tenir un comportament exemplar”.

Per fer palès aquest rebuig, l’entitat ha anunciat que se sumaran a “totes les iniciatives de la societat civil responsable i des de l’activisme de l’ecologia urbana que també s’hi oposin“.

Un acte “impúdic i decadent”

En un comunicat, l’associació veïnal titlla l’exhibició de la Fórmula 1 d’acte “socialment impúdic i decadent”, al mateix temps que el considera “manifestament irrespectuós amb la defensa d’una mobilitat sostenible respectuosa amb el medi ambient urbà“. En aquest sentit, des de l’entitat qualifiquen de “pornogràfica” l’exhibició de la Fórmula 1.

Assenyalen als organitzadors d’aquest acte com a ambaixadors de la indústria del motor i del luxe, uns principis que, per a ells, són contraris amb el compromís per reduir la contaminació acústica de l’aire, que s’ha convertit en un problema de salut pública. A més, els signants consideren que la cessió de l’ús de l’espai públic per part de l’Ajuntament a esdeveniments privats hauria d’obeir als valors que té una ciutat compromesa amb la neutralitat climàtica net zero, juntament amb altres ciutat europees.