Moltes famílies han decidit avançar les vacances escolars de Nadal dels seus fills a causa de l’increment dels contagis de covid-19 de la sisena onada i han optat per deixar les criatures a casa i no dur-les a classe aquesta setmana. “Ens hem trobat una allau de trucades aquest matí de famílies que ens deien que no portaven els fills per no quedar-se sense les festes de Nadal”, ha explicat a betevé la directora de l’Escola Bressol Sant Medir, que calcula que una quarta part de les famílies no han dut els infants a classe. És un exemple del que s’han trobat bona part dels centres escolars de la ciutat.

Parcs plens en horari lectiu

La davallada d’infants a les classes ja va començar a notar-se a finals de la setmana passada per garantir així els 10 dies de quarantena prenadalenca. S’ha vist clarament als parcs de la ciutat, on moltes famílies han dut els infants en hora de classe. “Hem vingut ara, que no hi ha ningú i no hi ha risc de contagi”, ha explicat Marc Fabregat, veí de Gràcia: “Ens volíem assegurar poder celebrar el Nadal amb els avis”, ha afegit.

USTEC demana suspendre les classes als centres amb molts contagis

Al temor dels pares pels contagis s’hi suma el dels docents. El principal sindicat educatiu, USTEC, ja ha demanat que se suspenguin les classes als centres on hi ha molts contagis. El sindicat afirma que les dades demostren que el contagi es produeix a les escoles i que “els índexs de transmissió als centres educatius s’han disparat de manera alarmant”.