Un centenar de persones han reclamat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume que s’implanti de manera total la renda garantida de ciutadania. L’acció ha consistit a fer voltes a la plaça durant una hora. Al final de la protesta s’ha llegit una carta dirigida al president Torra en què es demana que es compleixi la Llei de la renda garantida de ciutadania i es remarca que les persones que viuen en el llindar de la pobresa també són ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

La Comissió Promotora de la Renda Garantida Ciutadana ha convocat aquesta protesta davant del que consideren un “greu incompliment” per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Asseguren que és “una burla” el fet que no s’hagi donat resposta a una moció del Parlament del novembre del 2018 “que obliga a revisar totes les sol·licituds rebutjades”. Igualment, denuncien “el dolor, patiment i desesperança causant a desenes de milers de persones i famílies a qui s’ha rebutjat injustament la sol·licitud de la prestació de la renda garantida ciutadana”.

Segons les dades dels organitzadors de la protesta, de les noves sol·licituds de complements de la renda garantida de ciutadania presentades fins al 15 de gener del 2019 se n’han aprovat 8.426, el 23 %, i se n’han rebutjat 22.350, el 72 %. La mobilització també ha tingut el suport d’altres organitzacions com la Marea Pensionista o la Coordinadora d’Assemblees de Treballadors en Atur de Catalunya.