En el darrer torn de paraula al judici del procés, Carme Forcadell ha criticat que se la jutgi al Tribunal Suprem per rebel·lió, en comptes de fer-ho per desobediència al Tribunal Superior de Justícia, com els seus companys de Mesa. Argumenta que va actuar sempre “en els mateixos termes que ells”. Per això, creu que “estic sent jutjada per la meva trajectòria política i no pels fets”. Tot i això, ha dit que “espero que aquesta situació es repararà”.

Segons Forcadell, durant el judici les acusacions han volgut “visibilitzar-la”, però sense tenir “proves” per fer-ho. “Avui, després de 447 dies de presó injusta i després de quatre mesos de judici en què hem vist totes les proves i hem escoltat els testimonis, resulta totalment incomprensible que estigui acusada per rebel·lió“, ha lamentat Forcadell davant del tribunal. L’expresidenta del Parlament ha apuntat directament a la fiscalia, que creu que ha fet un “esforç extraordinari” per “incriminar-la”.

En concret, Forcadell ha volgut aprofitar per desmentir l’acusació del ministeri públic, que diu que “es va negar” a anar a una reunió el 28 de setembre convocada per Trapero. “És fals, em vaig assabentar de la reunió en aquesta sala”, ha manifestat Forcadell. L’expresidenta de la cambra catalana creu que precisament la prova que no estava “connectada” amb el govern és que ningú no la va convocar a la trobada.

En la seva declaració, a l’inici del procés, Forcadell va negar que participés en “cap estratègia”. L’expresidenta del Parlament va dir que creu que les resolucions del Tribunal Constitucional convertien la Mesa en un òrgan “censor”.

Els 12 acusats han fet ús aquest dimarts a la tarda del darrer torn de paraula. Escolta aquí la compareixença completa de Forcadell.