(ACN) Prop de 200 treballadors d’Acciona s’han concentrat aquest dijous davant la seu de l’empresa a la Zona Franca en protesta contra l’ERO que vol aplicar la companyia, que afecta els més de 500 empleats que treballen com a subcontractats de Nissan. Durant la concentració, la plantilla ha llençat ous i pintura contra l’edifici, ha cremat samarretes i ha tallat durant una hora i mitja la circulació de vehicles al passeig de la Zona Franca.

Els treballadors han mostrat així el seu descontentament amb l’actitud del grup multiservei en la negociació de l’ERO. “Estem molts enfadats i la cosa només anirà a més”, ha afirmat el secretari del comitè d’empresa, Alberto Serrano. En la mateixa línia ha parlat el president del comitè d’empresa, Manuel Núñez, que ha lamentat que les negociacions es mantinguin en punt mort per la “passivitat” d’Acciona. “L’empresa es limita a venir a les reunions per esgotar els terminis i la seva voluntat de negociació és nul·la”, apunta. En aquest sentit, Núñez confia que en els pròxims dies es produeixin un “gir de guió” i que la companyia parli “de solucions i no de conflictes”.

Negociacions encallades

La manifestació d’aquest dijous arriba després de la tercera reunió entre el comitè d’empresa i la direcció per desencallar l’ERO. La trobada, que va comptar amb la mediació del Departament de Treball, no va aconseguir desencallar la situació. “Acciona segueix sense presentar la documentació necessària per tirar endavant l’ERO i no argumenta res”, es queixa Serrano.

Segons el comitè dels treballadors, en la reunió, els sindicats van exigir novament la retirada de l’ERO, garanties d’ocupació i reindustrialització i que els treballadors d’Acciona gaudissin de les mateixes condicions que van aconseguir els empleats de Nissan en el seu acord. De cara a la setmana vinent, el comitè d’empresa i la direcció han convocat dues  reunions –dimecres i divendres- a la seu dels Serveis Territorials de Treball.

El període de negociacions de l’ERO finalitza el 28 de setembre, però els representants sindicals es mostren preocupats. Per un dels membres del comitè d’empresa, Juanma Seco, el temps “juga en contra” dels treballadors, tot i que també confia en un acord entre la plantilla i la companyia. Els empleats, que es troben en vaga des del 26 d’agost, reivindiquen “igualtat de drets” amb els empleats de Nissan.