embarassada

Durant la cinquena onada s’han produït més ingressos d’embarassades amb covid que en la resta d’onades juntes. Qui ho afirma és M. José Abadías, subdirectora assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron, un dels centres de referència per a gestants. A més, Abadías destaca que el coronavirus ha tingut un fort impacte a planta però sobretot a les UCI. Durant la cinquena onada s’han ingressat 50 dones gestants a les unitats de crítics.

Una setmana amb menys de 300 crítics a l’UCI

Segons el darrer balanç de Salut, actualment hi ha 260 crítics a les UCI catalanes. La reducció setmanal és del 18 %. A les UCI no hi havia una xifra tan baixa des del 15 de juliol, quan n’hi havia 259.

D’altra banda, els positius també van en descens. Fa dos mesos que els casos baixen cada setmana a Catalunya (nou setmanes).

15 dies amb menys de 100 morts setmanals

La darrera setmana de juliol es van comunicar 232 defuncions per covid-19. Aquest va ser el pic de mortalitat de la cinquena onada. Actualment, fa quatre setmanes que aquest balanç està per sota de les 200 persones i en els últims 15 dies ha estat inferior al centenar.

Tornen els castells per la Mercè 2021

El Procicat ha aprovat aquest dimarts que es puguin tornar a fer castells de fins a 160 persones a partir d’aquesta mateixa setmana. La modificació arriba dies abans de les Festes de la Mercè i s’emmarca en el pla sectorial de represa del sector de la cultura popular i l’associacionisme cultural.

Els veïns poden vacunar-se sense cita a la UPC

La ciutadania que encara no s’hagi vacunat de la covid i vulgui fer-ho, pot anar al punt sense cita situat a la UPC. La Universitat Politècnica de Barcelona és la primera de les tres universitats barcelonines que disposa d’un punt de vacunació sense cita on, a més dels estudiants, es conviden els veïns de la zona que vulguin rebre la vacuna.