mascaretes-carrer-280521

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) reclama a la Generalitat la implantació immediata del passaport de la covid per controlar l’accés als establiments de restauració i oci. Aquesta mesura, segons la Fecalon, permetria la reobertura de les activitats ara tancades com les discoteques o bars musicals, entre d’altres.

El Tribunal Suprem avala el passaport de la covid a Galícia

La demanda de la Fecalon arriba un parell d’hores després que el Tribunal Suprem hagi estimat el recurs de cassació interposat per la Xunta de Galícia i hagi acceptat el passaport de la covid per fiscalitzar l’accés als establiments. Fa una setmana, la Fecalon ja va fer una petició a la Subdirecció d’Espectacles de la Generalitat en el sentit que fossin els mateixos locals els qui voluntàriament implantessin la mesura de condició d’accés.

Evitar concentracions a la via pública

Un dels arguments que hi ha al darrere de la petició de la Fecalon d’acceptar el passaport de la covid i, de retruc, la reobertura de l’oci nocturn és la d’evitar botellades a les diferents poblacions catalanes. Aquest argument també l’inclou la sentència recent del Tribunal Suprem. El sector català de l’oci nocturn també esgrimeix que la seva reobertura és inexcusable tenint en compte la reobertura de la resta d’àmbits com els comerços o els gimnasos, entre d’altres.

El proper divendres la Generalitat s’haurà de pronunciar novament sobre la reobertura del sector ja que la darrera resolució data del 9 de setembre i només té una vigència de set dies.