El nou comissari en cap de la Policia Nacional de Barcelona, José Dos Santos Gay i la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera

(ACN/Redacció) José Dos Santos Gay ha pres possessió aquest dimarts com a comissari en cap de la Policia Nacional a Barcelona, en substitució de Juan Manuel Quintela. El màxim responsable del cos al territori ha assegurat que treballarà “amb compromís” i, al mateix temps, ha manifestat un “ferm propòsit” a mantenir col·laboració amb jutges, fiscals i la resta dels cossos de seguretat. Tot plegat, ha assegurat que ho farà “amb vocació de servei públic”.

De la seva banda, la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha subratllat que l’obligació del cos és “respectar la llei i fer-la respectar”. L’acte s’ha fet al complex policial de Sant Martí – la Verneda, on també hi ha assistit el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle; el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el cap de la Guàrdia Civil a Barcelona, Pedro Antonio Pizarro de Medina. Així mateix, hi havia representants de tots els cossos policials.

Cunillera, que ha alternat el català i el castellà en el seu discurs, ha afirmat que la tasca de la Policia Nacional és “salvaguardar la convivència, la seguretat i la tranquil·litat dels ciutadans”. Així mateix, també s’ha referit als “drets i llibertats constitucionals”, que ha assegurat que emparen a tota la ciutadania. “Ens devem a la llei, que ens empara, ens iguala i ens protegeix a tots”, ha subratllat.

Nascut a San Lorenzo del Escorial, Dos Santos Gay acumula una trajectòria de gairebé 40 anys dins el cos de Policia Nacional a Catalunya. Durant aquests anys, ha treballat com a cap de Seguretat als Jocs Olímpics de Barcelona i a la comissaria de Cornellà de Llobregat, entre d’altres.