Durant la cinquena onada s’han produït més ingressos d’embarassades amb covid que en la resta d’onades juntes. Qui ho afirma és M. José Abadías, subdirectora assistencial de l’Hospital Vall d’Hebron, un dels hospitals de referència per a gestants. A més, Abadías destaca que el coronavirus ha tingut un fort impacte a planta però sobretot a les UCI. Durant la cinquena onada s’han ingressat 50 dones gestants a les unitats de crítics.

Cesàries als boxs de crítics

Abadías també apunta que durant aquest període s’ha produït una situació del tot anòmala, que és la d’haver de fer cesàries en els compartiments d’urgències. Això, afegeix la subdirectora assistencial d’aquest hospital, ha afegit dificultat a la gestió, ja per si complicada, del centre.

La mateixa situació s’ha repetit a l’Hospital Sant Joan de Déu, on també asseguren que del juny al setembre han ingressat més embarassades que a la resta de la pandèmia.

Les causes de l’augment de contagis en aquest col·lectiu

A finals de juliol, en plena cinquena onada, betevé ja va alertar de l’augment de dones gestants amb covid. Llavors els professionals tant del Sant Joan de Déu com del Vall d’Hebron ja apuntaven que es devia al fet que es tractava d’una variant més contagiosa. L’altre motiu de l’increment de les hospitalitzacions d’embarassades per covid és que no havien estat una prioritat a l’hora de rebre la vacuna.