Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona Tomàs Sánchez Pacheco, un dels estafadors professionals de l’estat amb un historial més ampli de fraus. Aquest timador, que ja ha ingressat a la presó, liderava un grup criminal format per quatre persones més. Una d’elles era el seu home de confiança, que també ha estat detingut. Se’ls atribueixen un total de 13 estafes, totes a Barcelona, en el lloguer de pisos i locals i de material informàtic. A banda dels dos detinguts, els Mossos també s’investiguen tres col·laboradors més del grup.

Així reclamava els deutes als clients d’Endesa l’empresa denunciada per estafa | ÀUDIOS

Barcelona, la seu de les últimes estafes

Sánchez Pacheco és un home molt conegut per la policia i, de fet, l’han detingut en nombroses ocasions. Es movia per tot l’estat però aquests últims mesos s’havia instal·lat a Barcelona. En quatre de les estafes que va cometre a la ciutat va simular que volia posar en marxa un centre mèdic o de cotreball. La policia també investiga un cas en què presumptament va utilitzar unes oficines llogades fraudulentament per estafar metges perquè inverstissin en suposades clíniques privades que s’havien de posar en marxa.

Els Mossos d’Esquadra alerten d’estafes de falsos revisors del gas a Barcelona

Unes altres quatre estafes es basaven a llogar immobles per utilitzar-los com a habitatge, però sense fer-ne mai efectiu el pagament. També s’investiguen cinc estafes més per llogar material informàtic o electrònic d’alt valor econòmic per suposades empreses, però que no s’acabava pagant mai i no es retornava a la botiga. En total, el grup criminal liderat per Sánchez Pacheco suposadament va defraudar més de 100.000 euros. A més, segons els investigadors, s’estaven preparant per cometre estafes de més envergadura.

15 antecedents per estafes a tot l’estat

El detingut té quatre antecedents per estafes dels Mossos i 11 més entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. També les altres quatre persones de l’organització acumulen nou antecedents per fets similars. La investigació policial continua oberta i no es descarta que se’ls puguin atribuir més fets delictius.