La Generalitat de Catalunya confirma que ja treballa per activar a partir de dilluns el canvi al protocol de quarantenes a les escoles anunciat per la Comissió de Salut Pública aquest divendres al migdia i que limita els confinaments en el cas que hi hagi cinc alumnes o un 20 % de positius. El govern català, però, ha volgut deixar clar que no estan d’acord amb aquesta mesura, que consideren precipitada a tan sols dos dies de tornar a les aules. Sobretot, asseguren, “tenint en compte el canvi de protocol que suposa i per la necessitat d’informar-ne degudament a la ciutadania en general i, en particular, els professionals de l’àmbit de la salut i la comunitat educativa”.

Es continuaran fent tests als contactes estrets

En la mateixa línia crítica, la Generalitat es desmarca de la postura de la Comissió de Salut Pública pel que fa a deixar de realitzar proves PCR als contactes estrets dins les aules. El govern ha afirmat que a Catalunya es continuaran fent tests, de la mateixa manera que al primer trimestre, als centres de d’infantil, primària i secundària. En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit que per als estudiants de secundària, a través de les farmàcies adherides.

Els alumnes d’infantil i primària només faran quarantena a partir de 5 contagis a l’aula

Si es detecten quatre positius, o menys del 20 % de l’aula, es consideraran “esporàdics” i no es recomanarà la quarantena