Primera convocatòria unitària de tots els sindicats d’educació aquest 2022 per denunciar la situació als centres educatius pel creixement de casos de covid. La sisena onada ha impactat de ple a escoles i instituts i, per això, representants d’USTEC-STEs, CCOO, UGT, USOC, el Sindicat de Professors de Secundària (aspepc-spc) i la Intersindical s’han concentrat aquest dijous al davant del Departament d’Educació, a la via Augusta.

Mascaretes FFP2 i reducció de ràtios

Reclamen que la presencialitat a les aules “sigui segura” i denuncien que el nombre de positius a les escoles “és insostenible”. Per fer-hi front, demanen més personal i menys alumnes a l’aula per fer front al coronavirus. Reclamen, a més, que es cobreixin totes les substitucions a jornada complerta per compensar el personal de baixa. Un cop més denuncien que les mascaretes FFP2 que els entrega el departament són insegures i insuficients per a tots els docents.

Per fer front aquesta sisena onada reclamen rebaixar les ràtios a 10 alumnes a Educació infantil i a 15 als altres nivells. A més a més, reclamen la contractació de personal sanitari titular perquè n’hi hagi almenys un per centre per vetllar per la correcta aplicació del protocol. Una figura, la de l’infermera escolar, que tenen algunes escoles concertades, però no els centres públics.

Des del sindicat majoritari, USTEC-STEs (IAC) creuen que al Nadal s’hauria d’haver planificat millor la tornada a l’escola i qualifiquen la situació actual “de dantesca”. Per això, no descarten demanar dimissions dels responsables del departament de Salut i Educació. Els sindicats treballen en properes mobilitzacions des dels centres escolars.

Ara mateix a Catalunya els menors de 10 anys són el grup d’edat que té els registres més elevats de casos. La incidència acumulada a set dies (IA7) d’aquest col·lectiu és l’única que supera els 7.000 casos i ha crescut un 120 % en una setmana. Els segueixen els catalans de 10 a 19 anys. La taxa de les dues franges més joves s’ha disparat els darrers dies.