test d'antígen a un nen pel coronavirus

(ACN/redacció) El govern de la Generalitat ha aclarit que no és obligatori fer tests als contactes de positiu que no hagin de fer quarantena, però sí que és recomanable. La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, assegura que “el test és una recomanació, però no és obligatori, per tant l’alumne pot seguir anant a l’escola si no se’l fa o se’l fa més tard”. Ho ha dit després de la reunió d’aquest dijous amb els directors dels centres educatius.

Asso també ha detallat que la situació ideal seria fer-se el test i esperar tenir el resultat negatiu per portar el fill a l’escola, però ha reconegut que no en totes les situacions és fàcil aquesta conciliació.

Incidències per falta de temps

Asso ha reconegut “incidències” i “disparitat” en l’aplicació del nou protocol de la covid als centres educatius, com demores en la recepta per fer el test quan l’infant ha estat contacte. La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència ha explicat que els terminis per posar en marxa el protocol han estat “molt ajustats” després que la Comissió de Salut Pública estatal aprovés divendres els últims canvis, però confia que els desajustos quedaran solucionats aviat.

També ha recordat que quan és molt important que l’infant no vagi a l’escola és quan tingui símptomes de nova aparició, tant si ha estat contacte com no.