pla Salut sobrepes

L’ESCA 2017 mostra un augment dels problemes relacionats amb l’excés de pes, tan en adults com en infants. L’excés de pes afecta la meitat de la població adulta. Dintre d’aquest grup, el percentatge de gent amb sobrepès es manté estable, però l’obesitat segueix amb la tendència creixent i se situa en un 14,9 %.

En el cas dels nens, el percentatge d’excés de pes és d’un 36,3%. Al contrari que amb els adults, el sobrepès augmenta entre els infants, però l’obesitat es redueix. En tots els casos, l’excés de pes és més comú entre les persones de classes menys afavorides.

Aquestes dades contrasten amb els nivells d’activitat física saludable, que augmenten des del 2010. Segons l’enquesta vuit cada 10 persones d’entre 15 i 69 anys té un nivell d’activitat física saludable. No obstant això, entre els infants l’oci actiu es redueix.

Pel que fa a l’alimentació, l’adherència a la dieta mediterrània continua amb la tendència decreixent iniciada el 2015. A més, augmenta el percentatge de persones d’entre tres i 14 anys que consumeixen freqüentment productes hipercalòrics.