Els manifestants han fet un minut de silenci i han empaperat  l’oficina del banc Popular (Grup Santander) amb cartells on es pot llegir “aquest banc estafa i assassina” i també han desplegat pancartes pel dret a l’habitatge i contra Blackstone, el fons voltor que, segons la PAH, recentment havia adquirit el pis de l’home de Cornellà que ahir va decidir treure’s la vida. Una estona més tard, han fet el mateix davant la seu del PSC, al carrer de Pallars.

La concentració de Barcelona se suma a les que la PAH ha convocat a totes les ciutats espanyoles contra la que anomena “banca criminal” i per demanar solucions  polítiques. En un comunicat que acompanya aquesta acció al carrer, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assegura que l’home de Cornellà que ahir va saltar d’un desè pis quan l’anaven a desnonar va decidir suïcidar-se fruit de la desesperació, i alerta que les esperances de molta gent també estan al límit.  Per tot plegat, exigeixen un cop més una moratòria dels desnonaments a famílies en situació d’exclusió i vulnerabilitat, que el govern de Pedro Sánchez retiri immediatament tots els recursos a les lleis d’habitatge autonòmiques que hi ha pendents al Tribunal Constitucional, i que s’aprovi de manera urgent la llei d’habitatge que promou la PAH.

El fons propietari assegura que va oferir a l’home perdonar-li el deute

L’immoble pertany actualment a Quasar, una societat propietat de Blackstone i el Banc Santander. Fons de Quasar han explicat a betevé que, quan van adquirir l’immbole del Banc Popular, l’home ja acumulava mesos d’impagament. Aseguren que ara feia 15 mesos que no pagava la mensualitat.

Relaten que aquest era el tercer intent de desnonament d’aquest habitatge, que s’havia aturat en dues ocasions per la intervenció dels Serveis  Socials municipals. Afegeixen que el propietari va oferir al març de 2018 condonar-li el deute i abonar-li 2.000 euros si deixava lliure l’immoble.  Apunten, però, que no ho va acceptar i que va ser el jutge qui, després de l’aturada decretada de 60 dies, va ordenar fer efectiu el desnonament el passat dia 14 de juny. Fonts de la propietat “lamenten profundament” els fets d’ahir, en una situació que consideren “molt greu.”